Blago za stole in kavč, blago za različne prevleke

Prevleke za stole

Prevlek za stole je več vrst. Največkrat delamo prevleke za stole za stranke, katerih stoli so z leti izgubili svoj blišč in sijaj in jim ga z novimi prevlekami povrnemo ter jih naredimo še lepše. Take prevleke se praviloma popolnoma prilagodijo obliki stola, vendar jih vseeno naredimo tako, da so snemljive in pralne. Tako dobijo naši stari stoli še dodatno funkcionalnost, ki je novi stoli praviloma nimajo.

Druga vrsta prevlek je namenjena predvsem gostincem, ki bi želeli z različnimi prevlekami poudariti posebnost dogodka. Največkrat so to hitro snemljive prevleke za stole za poroke, bankete in druge slavnostne priložnosti.

Blago za stole

Ker so stoli zelo različnih oblik je praktično nemogoče dobiti zanje neko tipsko prevleko, ne da bi pri tem izgubili velik del estetskega vtisa.

Lepa in kvalitetna prevleka za stol zahteva veliko natančnosti in kvalitetno izdelavo. Iz nadomestnega blaga se izdela prototip prevleke. Po prototipu se naroči potrebno količino blaga za stole in izdelava se lahko začne.

Pri izbiri blaga za stole moramo upoštevati izrabo blaga zaradi uporabe in pranja, da ne bomo prehitro razočarani, ker smo hoteli pri blagu za stole privarčevati nekaj evrov.

Prevleke za kavč

Podobno kot pri prevlekah za stole, velja tudi pri prevlekah za kavč, sedežne garniture in fotelje. Največkrat so nepravilnih oblik in je izdelava prevlek za njih prava mala znanost. Običajno se pri njih odločamo med tapetniško obdelavo in izdelavo prevleke. Če potrebujete pralno prevleko, se odločimo za izdelavo prevleke po meri, sicer pa je tapetniška obdelava prav tako dobra rešitev.