Dekorativno blago za stole

Pri izbiri dekorativnega blaga je potrebno upoštevati vse dejavnike, ki so pri našem dekorativnem izdelku pomembni. Barva, vzorec in vrsta materiala so vsekakor tisto, kar nam najprej pride na misel.

Sestava in vrsta materiala sta predvsem pomembna pri šivanju dekorative in poznejši uporabi. Če izbiramo dekorativno blago za stole moramo upoštevati, da bo prihajalo do pogoste obrabe materiala in moramo izbrati trpežno blago. Če iščemo dekorativno blago za zavese moramo gledati na to, ali se bo lepo gubalo, ali je primerno za mehaniko, ki smo si jo izbrali za obešanje in kako je občutljivo na pranje.

Pri dekorativnem blagu za gubane roloje je pomembno vedeti, da bodo na njem prišiti trakovi za obročke in je pri izbiri blaga treba upoštevati, kako se bo to videlo. In še in še dejavnikov vpliva na pravilno izbiro dekorativnega blaga.

Priporočamo pranje pred prvim šivanjem!

Praviloma priporočamo, da gre dekorativno blago pred šivanjem v prvo pranje, da nismo potem razočarani, ko se nam zavese skrčijo in naenkrat zazija med tlemi in zaveso grda špranja.

Vsekakor se je dobro zavedati, da bo dekorativni izdelek, pa naj bo to zavesa, prevleka za stol, blazina ali prt z nami dolga leta in da je zato bistveno upoštevati kvaliteto blaga in izdelavo.

Naše stranke velikokrat prinesejo že prej izbrano blago, iz katerega potem naredimo dekorativni izdelek. Kadar imate zelo močno predstavo kakšno naj bi vaše dekorativno blago bilo, je to velikokrat dobra rešitev.

Vsekakor pa se je tudi pred nakupom blaga, ki ste ga izbrali sami, dobro posvetovati z nami, da vam izračunamo potrebno metražo, kar je velikokrat precej bolj zapleteno, kot si običajno predstavljamo. Potrebno je upoštevati kar nekaj dejavnikov, ki bistveno spremenijo izračun metraže.

  • dekorativno blago
  • dekorativno blago
  • dekorativno blago