Gubani roloji, mehanizmi in izdelava

Gubani roloji ali gubanke spadajo med senčila, ki so zadnje čase najbolj modna. Za razliko od zaves se odpirajo in zapirajo v navpični smeri, kar je lahko v mnogih primerih bolj praktično.

Poraba blaga je glede na velikost okenske odprtine manjša, kot pri zavesah. Je pa potrebno upoštevati, da je delo običajno bolj zamudno, kot pri šivanju zaves in da so mehanizmi za gubane roloje praviloma dražji, kot karnise za zavese.

Mehanizmi za gubane roloje

Mehanizmov za gubane roloje je na tržišču zadnje čase veliko in tudi cena ni več tako visoka, kot je bila pred leti.

Kvalitetni mehanizmi omogočajo enostavno snemanje blaga za pranje. Na tak mehanizem blago tudi hitro in enostavno spet pritrdimo. Ni več mučenja z med sabo zapletenimi vrvicami in nemogočimi načini pritrditve blaga na mehanizem.

Pri nas boste lahko izbirali med različnimi modeli vodilnih svetovnih proizvajalcev in gotovo bomo našli mehanizem, ki vam bo ustrezal po mehanični zasnovi in bo tudi cenovno sprejemljiv.

Šivanje gubanih rolojev

Na blago za gubane roloje prišijemo trakove, po katerih tečejo vrvice, ki se pritrdijo na mehanizem. Da so trakovi čim bolj neopazno prišiti, moramo izbrati primerno blago. Za šivanje trakov največkrat uporabljamo šivalni stroj, ki s pomočjo valjčka na kompresor blago in trak vleče enakomerno in s tem omogoči lep šiv.

  • sivanje gubanih rolojev
  • sivanje gubanih rolojev
  • sivanje gubanih rolojev
  • sivanje gubanih rolojev
  • sivanje gubanih rolojev